Εγκαταστάσεις

 

Οι εγκαταστάσεις της Olympus Olive Oil εκτείνονται σε μια έκταση 10 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, στην Κεντρική Ελλάδα. Βασικό ρόλο στην επιλογή του όνοματός της διαδραμάτησε το γεγονός ότι τοποθετείται γεωγραφικά δίπλα στο βουνό Όλυμπος το οποίο σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ανήκει στους Δώδεκα Θεούς. Η γεωγραφική του θέση είναι βόρειο-ανατολικά της Θεσσαλίας και το ύψος του εκτείνεται στα 2.917 μέτρα.Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας λειτουργούν:

 

  • Γραφεία Διοικητικού Προσωπικού

Σε κτήριο έκτασης 650μ² στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας. Στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται τα πλήρως εξοπλισμένα γραφεία των υπαλλήλων ενώ στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το γραφείο του προέδρου και η αίθουσα συνεδριάσεων.

  •  Χημείο

 

 Στο ισόγειο των εγκαταστάσεων της Olympus Olive Oil έχει δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο χημείο όπου γίνονται οι αναλύσεις και ο ποιοτικός έλεγχος όλων των προϊόντων. Το χημείο της εταιρείας είναι ένα απο τα λίγα Κρατικά Πιστοποιημένα χημεία της Ελλάδος.

 

  • Γραμμή επεξεργασίας και εμφιάλωσης  εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιολάδου

 

 Πρόκειται για το κτίριο παραγωγής- τυποίησης και συσκευασίας έκτασης 900μ² όπου υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας. Η αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής της Olympus Olive Oil έχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης εως και 5.000 μπουκάλια την ώρα.

 

  •  Χώροι αποθήκευσης πρώτων υλών και έτοιμων προιόντων

 

 Η επιφάνεια κάλυψης αυτών των κτιρίων φτάνει στα 1600μ². Υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 2.400 τόνων ελαιολάδου σε ανοξείδωτες δεξαμενές αλλά και 120 τόνων έτοιμων προϊόντων.