Ιστορικό

 Η σύσταση της εταιρείας έγινε την Άνοιξη του 2011. Το όραμα και η προοπτική της Olympus Olive Oil είναι η διάδοση των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων που ως γνωστόν αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της γης.  

 

 Στόχος της Olympus Olive Oil είναι η προώθηση του Ελληνικού ελαιολάδου το οποίο αποτελεί κύριο συστατικό της Ελληνικής – Μεσογειακής Διατροφής, καθώς η Ελλάδα παράγει την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου στον κόσμο. Η παραγωγή του εξαιτερικά παρθένου ελαιολάδου ανέρχεται στο 80% της συνολικής παραγωγής, ποσοστό υψηλότερο απο οποιαδήποτε άλλη ελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο.

 

Οι ιδιόκτητες και υπερσύχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, εκτείνονται σε μια περιοχή 10 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας. Το καλοκαίρι του 2011 ολοκληρώθηκε επένδυση 5 εκατομμυρίων Ευρώ για μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και κτηριακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και αυτοματοποιημένης τυποποίησης ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και παραγωγικότητας που φτάνουν στην εμφιάλωση 5.000 μπουκαλιών την ώρα, καθώς επίσης και για ένα άρτια εξοπλισμένο χημείο όπου γίνονται συνεχείς έλεγχοι της ποιότητας των προϊόντων μας. Για την ασφάλεια και την ενημέρωση των πελατών, η Olympus Olive Oil έχει αναπτύξει το σύστημα ιχνηλασιμότητας που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται για τα χαρακτηριστικά και την πορεία του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου μας.

 

 Η συμμετοχή της εταιρείας σε Διεθνείς εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών σε Ευρώπη, Ασία (Κίνα), Αμερική και Αυστραλία είχε ως αποτέλεσμα τη σύναψη ενός απο τα μεγαλύτερα συμβόλαια ελαιολάδου στην Ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγμή εξάγει ετησίως 2000 τόνους ελαιολάδου παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας έτσι την ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας και την αξιοπιστία της.