Ποιοτικός Έλεγχος

Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου

Θέλοντας να διασφαλίσει την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της η Olympus Olive Oil δημιούργησε το δικό της χημείο το οποίο λειτουργεί στον χώρο των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών της.

 

Το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου ΕΠΕΤ δραστηριοποιείται στον χώρο του ελαιολάδου ταξινόμησης της ποιότητας και κατηγορίας του ελαιολάδου. Ασχολείται με την παροχή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και με την παρακολούθηση της επιτυχούς τους εφαρμογής μέσω σχετικών χημικών και μικροβιολογικών εργαστηριακών αναλύσεων.

 

Πιο αναλυτικά το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου που διαθέτει η Olympus Olive Oil είναι σε θέση να παρέχει:


Εργαστηριακές Αναλύσεις

  • Πρώτο στάδιο ανάλυσης ελαιολάδου (βάση νομοθεσίας), αναλύσεις Οξύτητας, Υπεροξειδίων και Κ 232 και Κ270
                  (στο 2ο  στάδιο) 
  • Χημικές αναλύσεις τροφίμων (έλεγχος υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων)
  • Μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων (έλεγχος παρουσίας αλλοιογόνων-παθογόνων μικροοργανισμών)
  • Χημικές αναλύσεις τροφίμων (έλεγχος νοθείας)
  • Αναλύσεις θρεπτικής αξιολόγησης τροφίμων 

Κατά την διαδικασία της τυποποίησης και εμφιάλωσης εφαρμόζονται όλα τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μ αυτόν τον τρόπο εγγυόμαστε ότι το ελαιόλαδο που παρέχουμε είναι ένα αγνό φυσικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Με το σύστημα ιχνηλασιμότητας που έχουμε υιοθετήσει ο καταναλωτής είναι σε θέση να ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των προϊόντων μας, από το αρχικό στάδιο της παραγωγής μέχρι και την τοποθέτηση τους στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Όλα μας τα προϊόντα είναι πιστοποιήμενα με  ISO 22000:2005, σύμφωνα με του κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επίσης και με Π.Ο.Π. ( προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και Π.Γ.Ε (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) ώστε να ξέρει ο καταναλωτής την προέλευση και την πορεία του τελικού προιόντος.